Boetes voor bellen op de fiets? Politie Oost-Nederland maakt over paar dagen de balans op

Boetes

De politie in Oost-Nederland kan op zijn vroegst over enkele dagen zeggen of er in deze regio flink of juist helemaal niet is bekeurd voor het bellen en appen op de fiets. Agenten kunnen vanaf vandaag daadwerkelijk boetes uitschrijven, maar het digitale systeem heeft even tijd nodig om de balans op te kunnen maken.

Dat laat de mediadesk van de politie Oost-Nederland weten, nadat vandaag meerdere malen is gevraagd over de hoeveelheid boetes die zijn uitgedeeld op de eerste dag dat er daadwerkelijk voor mobiel gebruik op de fiets wordt bekeurd. ,,Vroeger hadden we de papieren bonnen, maar tegenwoordig gaat het allemaal digitaal”, legt politiewoordvoerder Ruud Visser uit. ,,Die boetes komen vervolgens binnen bij het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau, red.). De gegevens daarvan zijn doorgaans niet direct op dezelfde dag inzichtelijk.”

Niettemin maakt de politie met regelmaat gebruik van de gegevens van het CJIB. De informatie wordt geanalyseerd door verkeersadviseurs. En die kunnen dan eventueel sturen op handhaving of andere maatregelen om de veiligheid op een weg te vergroten.

Politie blundert met ‘trotse’ tweet over boete aan appende fietsster
Fietsers hebben lak aan appverbod: ‘Ik heb mijn gedrag nauwelijks aangepast’

Gerelateerd aan dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu