Fietsers hebben lak aan appverbod: ‘Ik heb mijn gedrag nauwelijks aangepast’

Boetes

Ook al staat er sinds een maand 95 euro boete op, het is maar de vraag of iedereen zich aan het appverbod houdt. De reacties op een oproep van RTL Nieuws schetsen in ieder geval het beeld dat veel Nederlanders nog altijd appen op de fiets. De helft van de bijna 3000 mensen die reageerden, zegt zijn of haar gedrag niet te hebben aangepast.

Op de fiets bellen, appen of navigeren is sinds 1 juli verboden. Wie wordt betrapt met een telefoon of ander mobiel apparaat in de hand, kan 95 euro boete krijgen. Een maand later wil de politie niet zeggen hoeveel boetes er al zijn uitgedeeld, dus vroegen we het aan onze lezers.

Van de bijna 3000 mensen die hebben gereageerd op een oproep van RTL Nieuws, zeggen ‘slechts’ achttien respondenten de afgelopen maand een boete te hebben gehad voor appen op de fiets. Zeven anderen werden staande gehouden, maar kwamen weg met een waarschuwing.

De meeste respondenten gebruiken hun telefoon niet op de fiets. 58 procent laat ‘m in de broekzak of handtas. De overige 42 procent kan de verleiding blijkbaar niet weerstaan.

Wel heeft er bij veel mensen een gedragsverandering plaatsgevonden. De helft (50 procent) zegt sinds de inwerkingtreding van het appverbod anders om te gaan met zijn of haar mobiele telefoon op de fiets. De andere helft (50 procent) doet dat niet. Over het algemeen blijkt dat jongeren hun telefoon vaker blijven gebruiken dan ouderen, maar het zijn ook vooral jongeren die hun gedrag hebben aangepast.

(bron: rtlnieuws)

Boetes voor bellen op de fiets? Politie Oost-Nederland maakt over paar dagen de balans op

Gerelateerd aan dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu