Politie blundert met ‘trotse’ tweet over boete aan appende fietsster

Boetes

De politie in Groningen gaat door het stof vanwege een ‘misplaatste’ tweet over het uitdelen van de eerste boete voor appen op de fiets. ‘Naast dat ze een slechte uitslag kreeg van de arts over haar soa-test, kreeg ze slecht nieuws van ons, namelijk een bekeuring van 95 euro’, zo twitterde Flexteam Groningen tot grote afschuw van talloze mensen. ,,Je gooit iemand op het schavot en schendt de privacy.’’ De politie heeft de tweet inmiddels verwijderd en belooft excuses aan te zullen bieden.

Hoe terecht de boete wellicht ook was; veel mensen vinden de tweet ongepast. ‘Politie Groningen denkt even leuk te doen’, reageert Marjolein. En Klaas: ‘Rare tweet, gaat niemand wat aan toch wat voor uitslag ze had bij de dokter.’ Ook advocaat Sidney Smeets vindt het niet kunnen: ‘Mij komt voor dat de politie dit soort gegevens niet hoort te delen en zeker niet op social media’.

Een woordvoerder van de politie Groningen laat weten dat hij had gehoopt dat het bericht niet waar zou zijn. ,,Dit kan niet. Dit doe je niet. Niet op deze manier. Dit is niet zoals wij het ze leren, laat ik het zo zeggen. Het zal je betreffen, dit is misplaatst.”

Het bericht wordt zo snel mogelijk gerectificeerd, aldus de politie. Flexteam Groningen (dat door de gehele provincie Groningen flexibel wordt ingezet, zoals bij evenementen, verschillende controles en andere politietaken) geeft inmiddels ook zelf toe dat het om een ‘totaal misplaatste opmerking’ ging. ,,Uiteraard hadden we deze tweet niet mogen plaatsen. We gaan direct ons excuus maken naar de betrokken fietser.”

Politie deelt tientallen boetes uit wegens appen op de fiets
Boetes voor bellen op de fiets? Politie Oost-Nederland maakt over paar dagen de balans op

Gerelateerd aan dit bericht

1 reactie. Reactie plaatsen

Is de politie er met het bieden van excuses afgekomen? Ik had er een advocaat bij gehaald en een dikke schadevergoeding geëist. Dit is precies zo’n moment dat ik weer weet waarom ik een rechtsbijstandverzekering heb. Ik mag hopen dat dit consequenties heeft gehad voor de beambte die deze tweet heeft geplaatst. Ik kan me de houding van de woordvoerder van de politie levendig voorstellen. Die man of vrouw staat met zijn of haar mond vol tanden.

https://www.hnvg.nl/Advocaten/Advocaten

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu